Over mij

Ik ben Selina van den Brink, getrouwd met Jasper en samen hebben we 3 prachtige kinderen. Ik geniet enorm van ons gezin van 5. Ik vind het gezellig om samen spelletjes te spelen, op de bank boekjes te lezen of te kletsen over wat eenieder bezighoudt. Daarnaast ben ik graag in de natuur; ik vind het heerlijk om een lange wandeling te maken zowel in het bos als op het strand. Ik ben gek op filosoferen en kennis vergaren. Ik vind het heerlijk om een boek te lezen, ik rijd elke week met heel veel plezier paard. Ik hou van mijn familie en vrienden en vind het fijn om met hen af te spreken. Ik ga graag uit eten en naar de sauna, houd van winkelen en kan enorm genieten van het zonnetje, een kop cappuccino of een avond Netflix.

Als klein meisje wilde ik al graag voor anderen zorgen, verbinden en in contact zijn. Ik speelde graag met andere kinderen en naarmate ik ouder werd, merkte ik dat vrienden en vriendinnen het fijn vonden om met mij te praten over hun onzekerheden en angsten.
Toen het moment aanbrak dat ik een studie moest gaan kiezen, was het voor mij heel helder; het moest iets zijn met mensen. Ik wilde iets betekenen voor een ander. Ik koos uiteindelijk voor de studie sociaal pedagogische hulpverlening. Het bleek een goede keus; ik zat daar helemaal op mijn plek.

Uiteindelijk heb ik jarenlang gewerkt als SPH-er op een dagbehandeling voor kinderen met een lichtverstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Ik heb dit werk met heel veel liefde en plezier gedaan. Ik genoot ervan om met de kinderen in contact te zijn en te zien hoe zij groeiden in hun zelfvertrouwen.

Toch liep ik al een tijdje met het idee om een eigen praktijk te starten. Ik wilde meer verdieping in mijn werk en meer ruimte voor individuele aandacht en begeleiding. Toen door een reorganisatie mijn baan wegviel besloot ik mijn hart te volgen. Ik ben gestart met de opleiding tot kindercoach en eind 2016 ben ik vol passie en toewijding mijn eigen praktijk gestart.

Prenatale depressie

Halverwege 2017 was ik zwanger van ons derde kindje. Helaas liep deze zwangerschap compleet anders dan gedacht en gehoopt. Vanaf het allereerste moment dat ik wist dat ik zwanger was, was ik neerslachtig en heel angstig. Ik was helemaal niet blij, iets waar ik niks van begreep. Ik had kleine, korte momenten dat het iets beter ging maar over het geheel genomen ging het steeds slechter. Mijn angsten overheersten alles en ik voelde me diep ongelukkig. Halverwege mijn zwangerschap ben ik naar de huisarts gestapt en doorverwezen naar een psycholoog.

Inmiddels had ik wel door dat mijn angsten niet nieuw waren, maar door de hormonen werden deze enorm uitvergroot. Ik was niet meer in staat om te werken en met pijn in mijn hart heb ik besloten te stoppen met mijn werkzaamheden. De gesprekken met de psycholoog en mijn netwerk zijn mijn redding geweest. Na 9 intens zware maanden is onze prachtige dochter geboren en vanaf dag 1 ben ik verliefd op haar.

Door de bevalling viel de ergste zwaarte weg en ontstond er langzaam ruimte om aan de slag te gaan met mijn angsten en onzekerheden. Een moeilijk maar ontzettend leerzaam proces. Dit heeft ook geleid tot een verandering binnen mijn praktijk.

Na mijn bevalling voelde ik dat ik iets wilde betekenen voor vrouwen die zich tijdens (en na) de zwangerschap neerslachtig en angstig voelen. Het viel mij op dat er maar weinig bekend is over prenatale depressie en dat er maar weinig gesproken wordt over het feit dat je je (vanwege psychische klachten) niet blij voelt tijdens de zwangerschap. Ik heb me daardoor heel erg eenzaam gevoeld. Ik schaamde me voor wat ik dacht en voelde en was bang dat ik niet van mijn kindje zou kunnen houden.

Inmiddels kan ik zeggen dat het goed met mij gaat en kan ik weer genieten van het leven en van mijn kinderen. Ik gun het iedereen dat ze zichzelf en het plezier in hun leven weer terugvinden.